Solceller gavle.webp

Solceller Dalarna

Vi levererar hållbara lösningar för grön el till alla slags kunder

Välkommen till din kompletta leverantör av solceller i Dalarna. Vi på Intercept Solar levererar kompletta helhetslösningar för dig som vill generera miljösmart solel på din egen fastighet.

 

Vi arbetar endast med skickliga och välutbildade montörer som gör kostnadsfria besök där du får råd om hur du bäst kan nyttja solenergi på de ytor som du förfogar över. Vare sig du representerar ett företag, är lantbrukare, styrelseledamot i en BRF, privatperson eller fastighetsägare så hittar vi en solcellslösning som passar ditt ändamål. Vi hjälper er söka de bidrag och göra de avdrag som är möjliga vid köp och montering av solceller. 

 

Vi levererar till alla områden i Dalarna inklusive orter som Leksand, Rättvik, Borlänge, Dalarna, Falun, Mora, Avesta med flera. Solcellsanläggningar vi tillhandahåller är nästintill självgående och producerar el under 25-30 år.

 

Kontakta oss idag för att få veta mer eller boka in ett besök med någon av våra duktiga rådgivare.

Famil-solel.webp

Solcellsenergi för framtiden

Vår jord är oersättlig, därför är det ett klokt val att ställa om till en grön energikälla. Energimarknaden är nyckfull och energipriserna stiger ständigt på grund av vår ökade konsumtion av el. Att ta ansvar och investera i solceller är ett av de bästa besluten som du kan göra, både för din plånbok och för ditt miljösamvete.

Genom att generera egen el så blir du mindre känslig för fluktuerande priser och kan till och med sälja ditt överskott tillbaka till ditt elbolag. Det gör att du kan jämna ut dina elkostnader över året. Investeringen i en solcellsanläggning brukar i normalfallet betala sig på ett fåtal år.

Effektiva solcellsanläggningar i Dalarna

 

Vi förmedlar kvalitativa solcellsanläggningar som är anpassade för klimatet i Dalarna och Skandinavien. Bor du i Borlänge eller Leksand kan du ha en lika effektiv anläggning som någon i München. Instrålningen i Sverige är lika stark som den i Frankrike eller Tyskland.

 

Under vinterhalvåret, då snön ligger vit, är soltimmarna få men tack vare snön som reflekterar solen blir soltimmarna mycket effektiva. Solcellerna producerar el när det är molnigt och solen når ner till solcellerna även när de är täckta av is eller regn. Det är till och med så att solcellerna arbetar bättre när det är lite kyligt ute. För varma temperaturer kan leda till att solcellerna drabbas av energiläckage. 

 

Våra rådgivare kommer föreslå en lämplig placering för solcellsanläggningen som maximerar din investering och ger dig mycket miljövänlig energi för pengarna!

Solel är en smart lösning för både miljö och plånbok

Är du en villa- eller fastighetsägare som börjat tröttna på dyra elräkningar? Då är solceller rätt för dig! Med en solcellsanläggning får du betydligt lägre energikostnader. På sommaren då soltimmarna är många, är det inte ovanligt att få ett energiöverskott som du kan sälja till elbolag. På så vis kan du täcka de energikostnader du har på vintern och bli nästintill självförsörjande på el.

Bild (31)-min.jpeg

Det bästa sättet att producera ren energi är genom solceller. I omvandlingen från solstråle till växelström blir det inga utsläpp i form av koldioxid eller andra växthusgaser. Montering av solceller är nästan helt reversibel och gör ingen skada på mark och omgivning såsom till exempel vindkraft och vattenkraft. 

 

Ett visst utsläpp och miljöpåverkan blir det i och med tillverkningen och transporten av solcellsanläggningen. Dock räknar man med att solcellerna jobbar igen den kostnaden på några år sedan fortsätter anläggningen producera grön el i 25-30 år till.

Solpaneler gavle stallning.webp

Solceller Dalarna - Gör en grön energiomställning i er BRF

Flerfamiljshus är väl lämpade för solcellsanläggningar. Stora tak gör att det är lätt att sätta upp flera solceller som gör att anläggningen snabbt ger god avkastning. Vanligtvis räknar vi med att det tar 7 år innan en solcellsanläggning ger utdelning men vid större anläggningar går det snabbare. På sikt leder det till att ni kan sänka månadskostnaden för de som bor i er bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningar med god ekonomi som har ett progressivt och bra miljötänk är attraktivt för människor som letar bostad. Det kommer göra att priserna i fastigheten går upp. Vi har hjälpt ett flertal BRF:er i Dalarna till en bättre energihushållning med hjälp av solceller. Det vanligaste är att utnyttja taket då flerfamiljshus ofta har väl tilltagna takytor, men självklart kan man även använda andra ytor som ni disponerar.

Från solstrålar till vägguttag

 

Solstrålarna som når solcellerna gör att det skapas en spänning mellan fram- och baksida på solcellen. Spänningen skickas som likström genom en strömkabel som går till en växelriktare. I växelriktaren omvandlas likströmmen till växelström som går till husets elcentral och sedan vidare till alla byggnadens elkontakter. Elen du får från dina solceller fungerar som vilken el som helst. Du kan använda den till att tvätta kläder, laga mat eller ladda batteriet på din elcykel.

 

Solel är alltså ganska enkel på pappret, men i praktiken kräver det givetvis ganska mycket kunskap för att man ska hitta rätt plats där solen har bäst instrålning samt sätta samman ett system som reglerar energiproduktionen smart över dagen. Vi har den expertis som krävs för att ta fram effektiva anläggningar för solceller som passar till fastigheter i Dalarna.

Skog bakgrund solpaneler.webp

Miljövänliga solcellslösningar för industrier och lantbruk i Dalarna

 

Lantbruk och industribyggnader brukar vara synonymt med stora tak. Det betyder att solenergi är ett utmärkt val för denna typ av verksamheter. Genom att utnyttja de stora taken blir det möjligt att producera stora mängder energi och just lantbruk och industrier brukar vara energikrävande. Att kunna generera egen el kan hjälpa din verksamhet till en markant bättre ekonomi.

 

Kontakta oss gärna så tar vi fram en kalkyl som visar hur mycket du kan spara i din verksamhet varje år genom att placera solceller på ditt tak eller annan yta. Det är till och med möjligt att ställa upp solceller på ställningar direkt på mark och låta djur beta under dem. Dubbelt utnyttjande av marken och djuren kan få skugga under dagens varmaste timmar.

Begär offert på solceller idag

 

Låter det här som något som skulle kunna passa på din fastighet? Varmt välkommen att kontakta oss så bokar vi in ett kostnadsfritt möte där vi kommer ut och tittar på vilka möjligheter som finns för att generera el med solens hjälp på din fastighet i Dalarna.

Klicka på knappen nedan och boka en tid redan idag!