Solceller gavle.webp

Solceller Gävle

Bli en del av den gröna energi-omställningen med din egen fastighet.

Intercept Solar levererar kompletta lösningar för solceller i Gävle med omnejd. Hos oss får du kostnadsfri konsultation och råd samt kvalitetsprodukter i paket som är anpassade till just din fastighet. Våra utbildade montörer ser till att din nya anläggning kommer på plats snabbt och smidigt. Välkommen till det enkla kvalitetsalternativet när du vill investera i solceller i Gävleborgs län.

I en tid då energipriserna går upp är det tryggt att investera i egenproducerad energi. Förutom att öka värdet på din fastighet kan du dramatiskt sänka dina energikostnader. Den största vinsten tillfaller dock miljön och framtida generationer.

 

En kvalitativ solcellsanläggning kräver knappt någon service eller underhåll och producerar effektivt el under soltimmarna i 25-30 år. Vi hjälper er igenom hela processen, även med de bidrag som finnas att söka vi köp och montering av solceller.

Kontakta oss idag för att boka in ett hembesök!

Famil-solel.webp

Bara fördelar med solenergi

Om du äger en fastighet eller hus och ständigt måste betala för den energin som förbrukas där så tycker du nog att det skulle var skönt att betala betydligt mindre för el. Kanske till och med slippa betala för energi helt och hållet några månader om året? På sommaren kan en solcellsanläggning producera ett överskott vilket du som ägare kan sälja vidare och på så sätt få en inkomst som täcker energiförbrukningen under resten av året. Det räcker med ett normalstort villa- eller fritidshustak för att generera en stor del av den egna årsförbrukningen. Solenergi är därför ett utmärkt val för privatkunder som önskar en bättre energihushållning.

Den främsta anledningen till att satsa på solceller är dock för att det är bra för miljön. Idag är solceller den bästa metoden för att producera ren energi. Solceller släpper inte ut någon koldioxid eller andra växthusgaser och de gör ingen större åverkan på miljön när man installerar dem som till exempel vatten- och vindkraft kan göra. Tillverkningen av solceller är fortfarande inte helt miljövänlig men den energi som tillverkningen kostar betalar solcellsanläggningen själv tillbaka inom några år

Solceller för svenska väderförhållanden

Många tror att solen inte skiner tillräckligt starkt eller mycket i Sverige för att det skall vara lönsamt att sätta upp solcellsanläggningar här. Det är inte sant. Instrålningen är lika stark i Sverige som i till exempel sydligare länder som Tyskland. Solcellerna producerar energi så fort solen kommer upp, även om det är molnigt. Solstrålarna når ner till solcellerna även när de är täckta av is eller regn.

 

På vintern är det inte så många soltimmar per dag, men solpanelerna kan vara mer effektiva än på sommarhalvåret ifall solen reflekteras mot ett snötäcke. Solcellerna trivs när det är kallt då det gör dem mer effektiva. Allt för varma temperaturer kan leda till att solcellerna drabbas av energiläckage. När våra montörer besöker dig för projektering av en solcellsanläggning kommer de föreslå en placering och montering som gör att dina solceller producerar så mycket energi som möjligt. Oavsett vart man bor i vårt avlånga land - inklusive Gävle förstås - så är solceller en bra affär!

Bild (31)-min.jpeg

Solceller Gävle - en smart investering för er BRF

Att bygga en solcellsanläggning är en bra investering för ekonomin i er BRF. Stora fastigheter, såsom flerfamiljshus, har oftast bra förutsättningar för solceller då de har stora tak med många installationsmöjligheter. En solcellsanläggning kan sänka månadsavgifterna på sikt. Vi har sett att det tar ungefär 7 år för solcellerna att börja ge avkastning. Ju större solcellsanläggning ni sätter upp, desto snabbare går det såklart att få den lönsam.

 

Solceller i en bostadsrättsförening gör dessutom bostäderna mer attraktiva på fastighetsmarknaden genom att höja utgångspriset på de lägenheter som ingår. Den typen av projekt som ett solcellsbygge utgör brukar inspirera och ena människor som bor i bostadsrättsföreningen. Att bo i ett hus med solceller ger en viss stolthet och känns bra i både hjärtat och plånboken.

Solpaneler gavle stallning.webp

Så genereras solel

Anläggningen kan monteras på en markställning eller på tak. När solen träffar solpanelerna bildas det en spänning mellan fram och baksida av solcellen, spänningen blir till likström som skickas vidare med en strömkabel till en växelriktare. Växelriktaren gör om likströmmen till växelström och skickar sedan in den till din elcentral och därifrån vidare ut till eluttagen i ditt hus. Solelen kan du använda som vanlig elektricitet: för att laga mat, tända lampor eller ladda din bil. Den el som du inte använder kan du sälja vidare till elbolag eller lagra i batteri.

Solceller är framtiden för lantbruk i Gävleborg

 

Att ta vara på resurser, tänka hållbart och långsiktigt har länge varit standard inom jordbruket. Solceller är en modern och klimatsmart fortsättning på ett naturnära jordbruk. Att ha en solcellsanläggning i anslutning till lantbruk är lämpligt då lantbruket kan ha hög energiförbrukning, även på sommaren. Många gånger finns det en ladugård i anslutning med stort tak där man kan sätta upp många solceller utan att de är ivägen. Våra kompetenta montörer hjälper er montera solcellerna så att ni kan maximera er investering och få ut så mycket el som möjligt. 

 

Försäkringsbolagen ställer extra höga krav när det kommer till solceller som markmonteras eller som är i anslutning till jordbruk. Vi har en bra översikt och vet vad det finns för regler och föreskrifter. Du kan känna dig trygg med att vi följer de bestämmelser som finns. 

Skog bakgrund solpaneler.webp

Säkra din elförsörjning med solceller

 

Vid storm och oväder känns det bra att veta att du har din elförsörjning delvis tryggad med solceller. Det blir tyvärr vanligare med stormar som blåser ner träd och förstör infrastruktur. Om du har din egen elproduktion så blir du mindre känslig för klimatförändringarna och de extremväder som vi har att vänta framöver.

 

Att vara oberoende har många fördelar. Ditt hushåll, företag, industri eller gård blir inte lika påverkade av de yttre faktorer som styr elmarknaden och elpriserna. Det blir enklare för dig att planera när du vet vad du har för kostnader att förhålla dig till. Om du får ett överskott under sommarmånaderna kan du sälja det och på så vis täcka kostnaden för ditt underskott på vintern. Det gör dig nästintill självförsörjande på el.

Om du har några frågor kring solceller eller vill boka ett hembesök med kostnadsfri offert, kontakta oss idag!